Onze technici kunnen meer met onze high end machines dan waarvoor de leverancier ze ooit ontwikkeld heeft.

Ten Vaarwerk heeft machines voor verschillende verspanende (fijn)metaalbewerkingstechnieken. We kunnen daarmee grote en hele kleine objecten nauwkeurig bewerken. Deze technieken zetten wij in voor totaalprojecten en voor deelbewerkingen. Onze technici kunnen meer met onze high end machines dan waarvoor de leverancier ze ooit ontwikkeld heeft. Wij willen onze klanten de beste oplossing bieden en blijven ons daarom ontwikkelen.

Machinepark

Onze technici kunnen meer met onze high end machines dan waarvoor de leverancier ze ooit ontwikkeld heeft. Wij willen onze klanten de beste oplossing bieden en blijven ons daarom ontwikkelen.

High-speed Milling

De toepassing van High-speed Milling of hogesnelheidsverspanen is bij Ten Vaarwerk relatief nieuw. Bestaande bewerkingen kunnen sneller worden toegepast, maar voor ons is vooral het verbeteren van de oppervlaktekwaliteit en de nauwkeurigheid interessant. Veel ontwikkelingen komen tot stand door de projecten die wij samen met onze klanten uitvoeren.

Draadvonken

De techniek van het draadvonken kun je vergelijken met nauwkeurig figuurzagen in metaal. Een hele dunne draad, die onder hoogspanning staat, beweegt door metaal en verwijdert materiaal. Alle geometrische figuren, zoals rechthoeken, circels, kegels of combinaties daarvan, kunnen hiermee uit elektrisch geleidende materialen worden gehaald. Deze techniek wordt ingezet als een extreem hoge graad van precisie vereist is.

TenVaarwerk-draadvonken - CUT-P-550

Zinkvonken

Bij zinkvonken zinkt een elektrode, die bijvoorbeeld is gemaakt van grafiet, als een stempel in het metaal. Door kortsluiting wordt metaal weggevonkt en ontstaat een holte. De elektrode is eerst als negatief van de uiteindelijke vorm uit grafiet gefreesd. Met deze techniek kunnen we zowel grotere vlakken ‘wegvonken’ als hele kleine gaatjes in metaal ‘boren’.

(Elektrode) Frezen

Bij zinkvonken gebruiken we een elektrode, die we volledig geautomatiseerd als negatief van de uiteindelijke vorm uit grafiet frezen. Hiervoor hebben wij speciaal uitgeruste machines en de kennis in huis. De machines zijn uitgerust met een extra afzuiging om het fijne stof dat bij het frezen van grafiet vrijkomt te verwijderen.

Profielslijpen

Door metaal te slijpen wordt een nauwkeurig en glad oppervlak verkregen. Profielslijpen is meestal een laatste bewerking. Door een werkstuk met een slijpschijf in een geometrische vorm te slijpen, brengen we een profiel aan.