Sinds 1964 is Ten Vaarwerk innovatief op het gebied van (fijn)metaalbewerking. Samen met onze klanten zoeken we nog steeds de grenzen van onze mogelijkheden.

De tweelingbroers Herman en Gerard ten Vaarwerk begonnen in 1964 een metaalbewerkingsbedrijf, waar onderdelen voor machinebouw vervaardigd werden. In die tijd kon je bij wijze van spreken nog met een globaal plan en een doos sigaren bij de bankdirecteur om een lening vragen. Met de komst van broer Ben kreeg ook nauwkeurige metaalbewerking een plaats in het bedrijf en werden met name thermovormmatrijzen gemaakt.

Momenteel is Ten Vaarwerk een modern bedrijf waar bevlogen technici high precision moulds en parts (matrijzen en gereedschappen) ontwerpen en maken. Ten Vaarwerk is onderdeel van de dexter Group.

dexter Group

Naast Ten Vaarwerk maken dexter MT, Coremans en Formital deel uit van de dexter Group. De verschillende bedrijfsonderdelen zijn zelfstandig, maar maken vaak gebruik van elkaars kennis en ervaring.

In 2004 is de afdeling thermovormmatrijzen verder gegaan als dexter MT (Mould Technologie), terwijl de precision tooling werd voortgezet door Ten Vaarwerk. Het familiebedrijf Coremans werd in 2008 overgenomen. Het in Rilland (Zeeland) gevestigde bedrijf vervaardigt spuitgiet- en blaasmatrijzen. Formital ontwerpt dunwandige thermovormverpakkingen voor voedingsmiddelen, tuinbouw, logistiek en industrie.